Thursday, June 9, 2011

RAYUAN CINTA BUAT ISTERIKU...Isteri Solehah - kemunculannya dalam hidup adalah satu keinginan dan memilikinya pula adalah satu hadiah paling mahal yang amat berharga dianugerahkan oleh Allah SWT buat para Mukmin yang soleh.
Nukilan berupa lembaran-lembaran warkah ini barangkali berbentuk monolog rayuan cinta dari lubuk sanubari lelaki yang bergelar seorang suami kepada seorang isteri. Monolog rayuan yang terbit daripada suara hati yang paling rawan, terdalam dan terhalus tidak mampu diterbitkan melalui kata-kata lantaran sifat pendiam yang dominan dalam jiwa seorang lelaki. Lantas di lembaran-lembaran bisu inilah menjadi saksi terjemahannya.
" Puas sudah ku menjaga diri dan mengislahkan jiwa setakat termampu dengan harapan insan biasa di akhir zaman persiskun ini di anugerahkan wanita " Qurratul Ain " penyejuk mata dan hati sebagai peneman setia dalam kembara hidup mencari setitis cinta ilahi "
Perkongsian yang berguna buat bakal isteri dan isteri Qurratul Ain..Keindahan rumahtangga akan beseri jika di mula dengan baik " simpanlah wahai wanita yang belum bergelar isteri sehingga ia menjadi halal bagimu..moga generasi kita akan terbina atas dasar iman dan takwa..janganlah di longgarkanNya
Moga ada manfaat yang tersendiri buat  kita semua mohonlah kepada Allah swt diberi kekuatan untuk menghayati dan mengamalkan ..
Tajuk : Rayuan Cinta Buat Isteriku
Pengarang : Ibn Abdul Azib
Penerbit : Telaga Biru Sdn Bhd
ISBN : 978-967-5102-83-7
Mukasurat : 80 Halaman

No comments:

Post a Comment